
2 opakowania Mycobiotic NS 105g (21 x 5g) (1)
Opis
Szczególne właściwości / Przeznaczenie dla osób
- ma wpływ na poprawę składu jakościowego i ilościowego mikrobiomu jelitowego
- wspiera procesy prowadzące do ograniczenia namnażania się bakterii patogennych
- może prowadzić do redukcji toksyn wytwarzanych przez mikroorganizmy negatywnie wpływające na zdrowie człowieka
- może wspomagać prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
Składniki
Skrobia kukurydziana, stearynian magnezu, bakterie kwasu mlekowego: Lactobacillus plantarum AMT4 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Lactobacillus plantarum AMT14 minimum 1 200 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1,2x109 jtk/g), Bifidobacterium animalis AMT30 minimum 1 000 000 000 jednostek tworzących kolonie/g (1x109 jtk/g), stearynian magnezu.
Nie zawiera substancji konserwujących
Nie zawiera glutenu
Nie zawiera substancji słodzących
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | 5 g (porcja) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1523 kJ / 364 kcal | 76,2 kJ / 18,2 kcal |
Białko | 0,4 g | 20 mg |
Węglowodany | 86 g | 4,3 g |
Tłuszcz | 0,1 g | 5 mg |
Sposób użycia
Jedną saszetkę pięć gram rozpuścić w niewielkiej objętości wody lub soku i wymieszać. Stosować w zależności od indywidualnych potrzeb, nie częściej niż 2 razy dziennie. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
Zalecana porcja do spożycia - 5 g.
Warunki przechowywania
Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni Celsjusza.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.